Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, заедно с президента на АИБА Умар Кремльов и шефа на БФ Бокс Красимир Инински откриха официално 72-ото издание на международния турнир купа “Странджа”. Над 300 боксьори от 35 страни ще вземат участие в надпреварата, която започна днес следобед и ще се проведе до събота в зала “София”.

“Благодаря на всички, които са тук днес, за да участват в най-стария международен турнир в Европа. В тези трудни времена се радваме, че можем да приемем 72-ото издание на купа “Странджа”. Пожелавам късмет на всички участници”, каза при откриването Красимир Инински.

“Да организираш подобно състезание, с над 300 боксьори от 35 държави, е огромно предизвикателство, на фона на пандемията и обстановката в цял свят. Това показва отличната работа, която вършат във федерацията ни по бокс. Убеден съм, че всички ще останат доволни и мерките, които са взети за безопасност, са на най-високо ниво. Пожелавам късмет на всички участници, както на турнира, така и по пътя към олимпийските игри”, сподели от своя страна министър Красен Кралев.