Идва 150-ят мач на Джили Скот за английския национален отбор рпо футбол.

Пандемията от коронавирус попречи на британките да играят официални срещи, като за последно те загубиха с 0-1 от Испания през март миналата година. Това беше почти 12-месечно изчакване от 149-я мач на 34-годишната футболистка. Когато Скот попадне в стартовия тим за мача във вторник срещу С.Ирландия, тя ще стане втората състезателка  със 150 мача за Англия.

Полузащитничката на Манчестър С обаче остава на 22 мача зад рекордьорката по този показател Фара Уилямс и се надява да има редовни мачове за да гони рекорда.

Чакала съм на година това нещо.така, че ако трябва да чакам още 22 години няма да мога да я настигна“, коментира Скот.

Then and now: Scott on England duty in 2009 (left) and this week

„Никога не съм имала такава идея в главата си. Аз дори не мислех за 100-я си мач. Когато станаха 95 мача или 96, тогава осъзнаваш, че наближава“, допълва състезателката.

Дебютът на Скот с националната фланелка беше при победата с 4-0 срещу Нидерландия през август 2006 г. това се случи малко след като тя напуска тима на Съндърланд и отива в Евертън.

„Когато си спомням за този мач, цялата настръхвам. Дори не съм си помисляла, че мога да стъпя на терена и да играя за Англия“, казва Скот.