487 боксьори от 66 държави са се регистрирали за участие на световното първенство по бокс за младежи и девойки. Това съобщиха от международната федерация АИБА. Шампионатът ще се проведе в Киелце, Полша, от 10 до 24 април. Турнирът е за родените през 2002 и 2003. 327 са записани при младежите, а още 160 ще се боксират при девойките.

България ще бъде представена от отбор при младежите. Старши треньорът Борислав Бояджиев ще обяви следващата седмица имената, на които ще разчита в Полша.

Най-сериозна се очертава конкуренцията в категория до 60 килограма. Там са записани за участие 44-боксьори. При 64-килограмовите са регистрирани 39 момчета, а при 69-килограмовите списъкът е от 38.

„Нямам съмнение, че първенството ще бъде организирано на най-високо възможно ниво, в съчетание с всички мерки за безопасност. Много от настоящите звезди в бокса са започнали пътя си от световното първенство за младежи, така че няма как да подценим значението му за настоящото младо поколение”, обяви президентът на АИБА Умар Кремльов.