Музей на спорта беше открит днес в САК „Камчия“. Изложени са доста интересни спортни екипи, купи, медали, сувенири на едни от най-известните български спортисти. Сред тях Антъни Иванов, боксьорката Станимира Петрова и личният й треньор Петър Лесов. Изложен е първият екип на първия капитан на ФК Владислав. ФК Лудогорец също участва с експонати, както и ПФК Черно море и ФК Спартак Варна. В момента на откриването бяха подарени още неща на експозицията от клуба по класическа борба „Локомотив-93“ във Варна, от топ състезателката ни по баскетбол и националка Борислава Христова, от сдружението за спасяване на ФК Спартак Варна и др. Александра Фейгин също има участие в музея със своите кънки. Специален кът на Григор Димитров, където са изложени неговите маратонки и тениска с които игра в Австралия последния път. Бяха подарени медали на състезателките ни по худ. гимнастика Галя и Валя Танчеви от Варна. Това направи Надежда Газибарова, служител в комплекса, бивша баскетболистка от Варна, която подари спортния алманах на морската столица на музея. Съпругата на именития варненски баскетболист Цветан Недялков също подари негови вещи на музея. Легендарният вратар на Спартак /Вн/ Красимир Зафиров също направи дарение на музея. Подарен беше и екип на лекоатлетката ни Ваня Стамболова от СК „Тангра“. Със сигурност пропускаме някой от участниците в музея със своите експонати, но това пък е покана към вас да го посетите. Голяма част от спортните звезди на Варна уважиха празника. Музеят е разположен на третия етаж в спортния център, като идеята е той да продължи да се разраства.

Експозицията, наречена „Магията на българския спорт“, е разположена в специално обособена зала на комплекса. В нея гостите на „Камчия“ могат да видят спортния екип и маратонките с автографа на най-успешния български тенисист Григор Димитров. Редом с тях са ръкавиците, с които олимпийският и двукратен европейски шампион в бокса Петър Лесов е триумфирал на ринга през 1980 г. в Москва. В музея са изложени още трофеи и лични вещи на златното момиче в художествената гимнастика Ренета Камберова, световния шампион по бокс Детелин Далаклиев, европейския, олимпийския и световен шампион Армен Назарян, олимпийската ни медалистка по борба Елица Янкова, плувеца Антъни Иванов, футболистите от „Златния отбор от САЩ `94“ Красимир Балъков, Емил Кременлиев, Пламен Николов, Цанко Цветанов и Йордан Лечков, футболните клубове „Лудогорец“, ЦСКА, Черно море“, „Спартак – Варна“ и още много други. Много спортисти от региона и страната

Презентирана беше и спортна книга по време на тържеството. По време на празника, наши елитни спортисти направиха демонстрация по борба, ММА и бокс.