Пилотът на “КА-2 Рейсинг Тийм” Камен Василев с Mitsubishi Lancer Evo X завърши с пети резултат в серия “Макси” съботния ден на “Писта Бургас”. Днес на трасето край езерото Вая се проведоха квалификациите от първия кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта. Най-добрата обиколка на пилота от Пазарджик бе 1:13.813мин., което е с 0.172сек. по-слаб резултат от този в последната му квалификация на това трасе през 2019г.

Вицешампионът за миналата година завъртя общо 22 обиколки в квалификациите днес. В първата квалификация той записа пето време, а най-добрата му обиколка бе 1:16.077мин. Във втората квалификация, Василев вдигна темпото и постигна трето време в нея. То бе пето най-бързо в двете квалификации и той ще стартира от трета редица в утрешното състезание. Днес в квалификациите в серия “Макси” взеха участие общо 10 пилоти от заявените 11.

“Не съм доволен от първата квалификация, във втората успях да дам много по-добро време. Очаквам състезанието утре, мисля че ще е доста интересно, тъй като има 4 автомобила събрани в една секунда в днешните квалификации”, сподели Василев след финала на квалификациите днес.

Официалното откриване на състезанието е утре от 10:00ч. След това започват стартовете в отделните серии, а серия “Макси” е последна в програмата на организаторите.