На 15 май 2021 г. от 10.00 часа на Дирекция „Спорт“ – Община Варна организира Международен ден на предизвикателството. Денят на Предизвикателството е ден за физическа активност и спорт с цел да се привлекат повече хора към всекидневни спортни занимания – организирано или индивидуално. Това е най- голямата проява за масов спорт.

Тази година този ден ще бъде отбелязан с туристически поход от гр.Аксаково до с.Доброглед – дължина 5 км. Сборен пункт в 10.00 часа на последната спирка на автобус №121 в Аксаково. В организацията на похода се включва активно и ТД“Родни Балкани“. Водач Красимир Йорданов.

Проявата се организира и от Българска федерация спорт за всички с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и се провежда за 28-ми път. Денят на предизвикателството е проява от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 -2024”. Световният ден на предизвикателството е кампания от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

Присъединете се към инициативата на Българска федерация спорт за всички  и Община Варна  – Световен ден на предизвикателството – спортувайте, забавлявайте се, усетете удоволствието от спорта.