Бразилките са изключително щастливи от успеха срещу Италия в надпреварата FIVB Women’s Volleyball Nations League. Те се поздравиха с пета победа срещу Италия в 6 мача. На Бразилия им трябваше малко време за да се настроят за успеха. Иначе те стартираха със загубен сет, но след това намериха играта си и спечелиха с 3-1, 19-25 25-15 25-19 25-19 т.

КамилаМингарди /Ита/ : Бразилия са много добър  и силен тим. Опитахме да се борим. Започнахме срещата много добре и спечелихме първата част. По-късно загубихме концентрация и отстъпихме в мача. Сега имаме три дни за тренировки и искаме да подобрим играта си“.

Росамария Минтебелер /Бра/: Знаехме, че ще бъде трудно срещу тях, защото макар и доста млад отбор те имат доста опит от италианското първенство. Имаха доста енергия и ние трябваше да сме доста фокусирани, като се справихме добре. Загубихме първия гейм, но след това се настроихме и продължихме успешно. Италианките се защитаваха добре, но когато и ние също започнахме да се справяме в защита и на блокада, тогава спечелихме мача“.