„Емоциите след успеха са много големи, развълнувана и в еуфория съм. Чувствам се наистина много щастлива, защото за мен това класиране на олимпийските игри е от огромно значение”. Това заяви непосредствено след достигането до полуфиналите на европейската квалификация в Париж Станимира Петрова. Тя говори за БФ Бокс малко след успеха си над британката Артингстал.

„На последното европейско първенство имах загуба от тази противничка и бе важно да победя и себе си. Това си беше като двоен реванш, който взех от нея. Мислите вече се насочват към Токио, където амбициите ще са високи. За мен това е втора олимпиада след Рио, където не успях, но надявам се, че този път ще се кача на стълбичката. Затова тренирам. Тази категория е по-подходяща за мен, за разлика от Рио и вярвам, че нещата ще се получат”, каза Станимира, която боксира в категория до 51 килограма през 2016-а и отпадна на 1/8-финалите.

Звездата ни при дамите допълни, че не е приключила в Париж и ще опита да спечели първото място от квалификацията. „Ще трябва да събера емоциите, защото утре ме чака полуфинал. Състезанието продължава. Важно е да победя всички. Предстои ми среща с ирландката Уолш, с която играхме на Европейските игри през 2019-а, където я победих. Така че сега искам да затвърдя този успех”, каза още Станимира от френската столица.