Бъдещето на футболен клуб „Тополи” и ремонт на стадиона в селото, както и финансирaне за ремонтни дейности на стадионите „Спартак” и „Локомотив” във Варна, предстои да се реши на сесия на Общинския съвет във Варна следващата седмица. Това коментираха представителите на ПК “Младежки дейности и спорт” към местния парламент. Те дълго спориха по точка първа от дневния ред, а именно, дали да се запазят външните оценители по “Младежки проекти” на НПО, работещи по програма на Община Варна “Младежки дейности”. Точката бе препратена към ПК “Финанси и бюджет” без конкретно решение.

Останалите две точки от дневния ред бяха свързани с финансирането на два футболни отбора от община Варна, ФК “Тополи” и ПФК “Спартак“ Варна. Общинските съветници изискаха конкретика по изложените проблеми в Тополи, с които да се запознаят. Касае се за проблеми с терена на стадиона, заради което БФС не разрешава да се провеждат мачове. Всички мачове и тренировъчен процес се извършват на стадиона в Долни Чифлик, което е свързано с много средства и невъзможността деца от едното населено място да пътуват до друго. Същият е казусът и със стадион “Локомотив” във Варна, който също се използва за тренировки на деца. Общинските съветници дадоха положително становище за финансиране с цел подобряване на терена в с. Тополи.

В случай, че общинските съветници не дадат положително решение на сесията, клубът ще прекрати своята дейност, коментира Иван Найденов, представител на ФК „Тополи“.

По отношение на ПФК “Спартак” Варна има две искания: за ремонт на стадион “Локомотив” и стадион “Спартак”. Решението за финансиране ще се разгледа на комисия “Финанси и бюджет”. Крайното решение отново ще бъде взето на сесията другата седмица.

Радио Варна