Изключително силно представяне на ансамбъла на България във финалите на Европейското първенство по художествена гимнастика, което се проведе в морската ни столица Варна.
Ансамбълът на България за жени спечели златен медал на финала на пет топки на Европейското първенство по художествена гимнастика във Варна.
Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова, които вчера останаха пети в многобоя, днес изпълниха изключително силно композицията си. Възпитаничките на Весела Димитрова и Михаела Маевска получиха оценка от 47.500 точки, от които 38.6 за трудност и 8.9 за изпълнение.
На второ място остана европейският шампион в многобоя Русия с 47.275 точки, а на трето е Израел с 46.150 точки.
Във финала с три обръча и два чифта бухалки нашите момичета също играха отлично, но оценката от 45.950 им донесе само сребърен медал!
Златния медал с 46.150т. спечели отборът на Израел, а бронзовият заслужи отборът на Италия със сбор от 43.375.
Поздравления за момичетата, за старши – треньора Весела Димитрова, за помощник треньора Михаела Маевска, за директора на националните отбори Деспа Кателиева, за президента на БФХГ Илиана Раева, за Елица Павликенова – танцов педагог на отбора, за Елица Луканова – хореограф, за
кинезитерапевта на отбора Георги Ряхов, за двете ни прекрасни съдийки Филипа Филипова и Даниела Велчева, за всички фенове в залата и пред телевизионните екрани, които се радваха и плакаха с нашите момичета в тези толкова шарено емоционални дни в Двореца на културата и спорта във Варна.