Може да бъде изображение със спортува и тревна площ

През последните седмици спортно-техническият щаб на „Марица“ работеше по селекцията и оформянето на състава за предстоящия сезон във Втора професионална лига. В отбора бяха привлечени опитни, утвърдени футболисти, но и някои млади състезатели. Целта е да се направи сплав между младите и амбицирани играчи и по-опитните, които да дадат нужната класа и сигурност на тима, както и да се повиши конкуренцията в отбора. Не на последно място – тимът да разполага с дълга резервна скамейка с оглед многото мачове през сезона.
Ето и списъкът с новопривлечени футболисти:
Валери Домовчийски – централен нападател, привлечен от елитния Ботев (Враца). Той е юноша на Марица. Освен за родния си клуб той е играл за Левски, германските Херта и Дуисбург, пловдивския Ботев, Черно море, гръцкия Левадиакос, Славия, Верея и Ботев (Враца). Има 13 мача за националния отбор на България и 15 за младежкия национален тим.
Станислав Маламов – полузащитник, юноша на Марица и Тракия (Стамболийски), също с богата визитка. Освен за родния си клуб той е играл за Несебър, Раковски, Локомотив (Пловдив), Хасково, ЦСКА, Нефтохимик, Септември, Верея и Витоша (Бистрица).
Петър Начев – вратарят е юноша на Марица. Пазил е още за Спартак (Пловдив), от където е привлечен, Сокол (Марково), Кариана (Ерден) и Оборище (Панагюрище).
Илиян Йорданов – полузащитникът вече е обличал екипа на Марица. Той е юноша на Ботев, играл е още за Любимец, Локомотив (Пловдив), Левски, Денизлиспор (Турция), Борац (Чачак, Сърбия), Верея, Царско село и Нефтохимик, от където е привлечен.
Симеон Вешев – нападател, юноша на Чавдар (Етрополе). Състезавал се е още за Банско, Оборище (Панагюрище), Нефтохимик и Струмска слава (Радомир), от където е привлечен.
Айкут Янъков – крило, юноша на Локомотив (Пловдив). Играл е за Марица през сезон 2018/19. Състезавал се е още за Оборище (Панагюрище), Ахаики (Гърция), Марица, Локомотив (Горна Оряховица), Спартак (Плевен), от където е привлечен.
Веселин Марчев – крилото е юноша на Локомотив, като на два пъти играе за „черно-белите“. Играл е още за Септември (Симитли), Брестник, Сливен, Черно море, Флота (Полша), Пирин, Славия, Агия Напа (Кипър), Неа Саламина (Кипър), Арда, Хебър и гръцките Астерас Влахиоти и Епископи, от където е привлечен. Марчев водеше лятна подготовка с Марица през 2020, но тогава футболистът получи оферта от гръцкия тим и замина за южната ни съседка.
Георги Божилов – нападател, привлечен от Оборище (Панагюрище). Играл е още за ЦСКА 1948.
Мариян Тонев – нападател, набор 1999, привлечен от Черноморец – голмайстор на тима през изминалия сезон. Роден е в Харманли и е юноша на Берое. Играл е и за Свиленград.
Християн Димитров – юноша на Марица и Ботев, полузащитник, набор 2004, привлечен от школата на Ботев, където играеше за съставът до 17 години в Елитната юношеска група.
Към отбора на „Марица“ могат да бъдат привлечени още 1-2 футболиста до началото на сезона. С тима подготовка ще започнат и две момчета, които ще изкарат пробен период.
И през предстоящия сезон част от състава ще бъдат: железният вратар Илия Николов, както и Борислав Дончев, Йордан Пейчинов, Димитър Аврамов, Георги Иванов, Величко Величков, Даниел Спасов, Теодор Фърков, Сами Мехмедов, Милен Танчев, Георги Георгиев и Александър Праматаров.
В спортно-техническия щаб на „жълто-сините“ влизат треньорите Николай Димитров, който водеше тима през миналия сезон и Кирил Андонов – треньор от ДЮШ на клуба. Помощник треньор ще бъде Йордан Влашки, който ще съчетава две длъжности в клуба, а опитният защитник Величко Величков също ще дава своя принос. Спортен директор ще бъде Апостол Попов, който също ще помага в тренировъчния процес.