Българският бокс получи поредното си признание. Двубоят на Ясен Радев с испанеца Жоан Мануел Торес Валдес бе посочен за най-добрия в третия ден от Европейското първенство за мъже и жени до 22 години в Розето, Италия. Срещата бе от 1/8-финалите в категория до 52 килограма.

От Европейската конфедерация отчитат, че 19-годишният ни талант, който е многократен медалист от големи първенства, е „настъпил газта” във втория и третия рунд, за да обърне двубоя с Торес. От там добавят, че срещата е била най-равностойна и интересна за наблюдаване през целия трети ден на турнира.

Радев спечели с 3:2 гласа и в понеделник ще се изправи срещу местната надежда Патрик Капай (Италия) за място на полуфиналите.

Днес българският бокс ще бъде представен от Мелис Йонузова (69 кг). Тя ще боксира на 1/4-финалите със сръбкинята Александра Рапаич. Двубоят е десети в програмата от следобедната сесия, която започва от 16:00 часа българско време. Той е на ринг Б и се очаква да стартира около 18:15 часа. При успех Мелис ще си гарантира минимум бронзово отличие.

{