БОКС: Ясен Радев остана втори на Европейското по бокс | Левски - Спорт за  всички

Ясен Радев (52 кг) се изстреля към полуфиналите на Европейското първенство по бокс за мъже и жени до 22 години. Родният талант изигра много хубав мач срещу представителя на домакините Патрик Капай на шампионата на Стария континент в Розето, Италия.

Макар и само на 19 години, Ясен показа много стойностни действия на ринга и напълно заслужено се поздрави с успех с 4:1 съдийски гласа. Той се движеше отлично и с точни попадения контрираше по-високия си съперник. Обратният гард на национала ни внесе объркване в действията на Капай и той така и не съумя да се справи с по-добрата и резултатна игра на Радев.

Така Ясен си гарантира минимум бронзово отличие от Европейското в Розето. Това е пореден медал за национала ни, който е двукратен шампион на Стария континент при подрастващите. Във вторник талантът ще се изправи срещу Максим Халиникев (Украйна).

Успехът на Радев днес гарантира за България три отличия от шампионата в Италия. С минимум бронзови медали ще си тръгнат още Мелис Йонузова (69 кг) и Ергюнал Сабри (49 кг). Утре Мелис ще боксира с Анджела Карини (Италия), а Ергюнал ще срещне Аминтаза Бекишев (Русия).