Бокс — это такой вид спорта, в котором времени на раздумья всегда минимум»  // Новый президент Международной ассоциации бокса Умар Кремлев о путях  выхода AIBA из кризиса

Президентът на AIBA Умар Кремлев с първа визита в Армения с цел да се срещне със състезатели в бокса, треньори и други официални лица от американската боксова федерация. Първата среща беше с президента на олимпийският комитет Гагик Царукян. Президентът на националния олимпийски комитет изрази благодарност към боса на световния бокс за неговата визита и подкрепата на арменската федерация. „Боксовата федерация има ново силно лидерство. Само със сътрудничество можем да дадем на новото поколение възможност и условия за постигане на високо ниво“, коментира Царукян.

Г-н Кремлев припомни, че световната боксова централа иска да даде ново ниво на сътрудничество.

Президентът на AIBA отговори положително на предложението да се организира голям боксов турнир в Армения. Не се изключва възможността дори да се проведе там ЕП.

„Щастлив съм да видя това огромно  внимание за развитието на бокса в Армения. Тази страна има богата боксова история и голяма възможност да бъде домакин на голямо международно състезание“, коментира Кремлев.

Вицепремиерът по образованието, науката, културата и спорта Карен Гилоян също прие президентът на AIBA. Срещата беше в присъствието на президентът на боксовата федерация на Армения Ховханес Ховсепян.

„Искам да изразя благодарност към боксовата федерация на Армения за организирането на изборите на високо ниво. Боксовата централа на тази страна има прогресивни и активни лидери.

AIBA предприема активни стъпки за стабилизиране на позицията на бокса в света, да възстановим добрите традиции в нашия спорт и да си сътрудничим“, заяви Кремлев.