Националните отбори по кикбокс в двете направления от кикбокса ринг и татами имат нови капитани.

Световният вицешампион и носител на европейска и балканска титли в аматьорския кикбокс Димитър Пенчев ще е капитан на националния отбор в ринговите стилове.

32 годишният състезател на спортен клуб „Скорпион“ Плевен бе известен лично от ръководството на Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай в лицето на председателят Галин Димов и старши треньора на националния отбор Владимир Вълев на международния лагер в НСБ „Спортпалас“ във Варна.

Димитър Пенчев заменя на капитанското място най – титулованият ни състезател Атанас Божилов, който обяви, че повече няма да се състезава в аматьорския кикбокс и ще продължи развитието си само в професионалното направление.

СИНХРОН – ДИМИТЪР ПЕНЧЕВ – капитан на национален отбор по кикбокс рингови стилове

Капитан на леките ситлове за първи път в родната история на бойния спорт ще е Кристина Николова от столичния спортен клуб „STAR TEAM“. Николова е от София и е носител на световна и европейска титла при девойките, а при жени е световна вицешампионка в стил киклайт контакт в категория до 50 кг.

СИНХРОН – КИРИСТИНА НИКОЛОВА – капитан на национален отбор по кикбокс леки стилове

За място в националния отбор в категорията на Атанас Божилов ще се състезават двама кикбоксьори. За титуляр в кат. – 75 кг. стил лоу кик официално преборване  най-късно до октомври месец ще направят Цветозар Кючуков от СК „Армеец“ и Али Юзеир от СК „Вокил“ Варна.

СИНХРОН – ВЛАДИМИР ВЪЛЕВ – старши треньор на национален отбор по кикбокс

Разширеният национален отбор по кикбокс включва 70 души, които са на лагер в НСБ „Спортпалас“ Варна и се подготвят съвместно със силните отбори на Украина и Израел. Лагерът ще е първи подбор за състава , който ще участва на предстоящите Световни първенства по кикбокс за мъже и жени в Йесоло, Италия и деца в Будва, Черна Гора.

На „Спортпалас“ БККМТ проведе и съдийски семинар, на който се явиха 12 кандидати.