6-кратният европейски шампион Даниел Асенов се завърна днес от Олимпийските игри в Токио заедно със старши треньора Жоел Арате. Боксьорът ни зае девето място в крайното подреждане при 52-килограмовите, след като отстъпи в здрава битка на испанеца Габриел Ескобар, действащ европейски първенец, с 1:4 съдийски гласа.

Родният талант сподели при пристигането си в София, че гледа оптимистично към следващите препятствия, които ще се изпречат на пътя му. „Ще започнем отново тренировъчния процес, очаква ме световно първенство. Нормално е да съм афектиран от случилото се. Имах нужда от почивка, сега започваме наново. Бях добре подготвен физически и психически. Съдиите просто не ни оставиха избор от средата на втория рунд, след като видях резултата от него. След това нямах друга алтернатива освен да се хвърля малко по-хаотично и да надделея физически. Може би трябваше да започна по-хладнокръвно, но имаше напрежение. В крайна сметка това са Олимпийски игри, не е републиканско първенство. Всеки гледа в мен и трябва да се докажа. Опитах се да защитя честта на България, съжалявам, че разочаровах много хора. Загубата си е загуба. Както казва Кубрат Пулев – “Продължаваме напред”. Забравяме за миналото и продължаваме към нови успехи. Вярвам, че ще настъпят”, каза Асенов.

Той пожела на Стойка Кръстева, която в сряда ще боксира за място на финала в категория до 51 килограма, да се завърне със злато от Токио. „Аз съм сигурен в нея, тя е много трудолюбива и се е доказала през годините не само като човек, но и като спортист. Аз вярвам, че тя може да стигне до финала и да завоюва златния медал. Силно се надявам”, каза още Даниел.