България имаше свой представител на церемонията по награждаване на Европейското първенство по хандбал за юноши до 19 години във Варна. Отборът ни не успя да се намеси в битката за отличията, но пък имаше играч, който намери място сред най-добрите на шампионата. Божидар Симеонов получи най-много гласове в анкетата сред треньорите, съдиите и официалните лица на турнира и бе избран за №1 на поста пивот. Състезателят на „Локомотив“ (Мездра) реализира 13 гола в трите изиграни мача от отбора ни и в два от тях беше избран за най-добър в българския тим. Компания в All stars team на M19 EHF Championship му правиха:

Най-добър вратар – Паули Якобсен (Фарьорски острови)

Най-добро ляво крило – Станислав Садовски (Беларус)

Най-добър ляв гард – Игор Белявски (Беларус)

Най-добър разпределител – Йонас Патцел (Чехия)

Най-добър десен гард – Кирил Самоила (Беларус)

Най-добро дясно крило – Хакум Уест Ав Тейгум (Фарьорски острови)

За най-добър защитник на турнира беше определен Андрей Пушкин (Беларус), а звездата на Фарьорски острови Елиас Скипагота взе наградите за голмайстор и най-полезен играч на турнира.

Отборът на Фарьорски острови спечели Европейското първенство след великолепна финална битка с Беларус. Тимът от островите догонваше в резултата през цялото време. В края на първата част Беларус беше напред с 16:18, а през втората разликата стигна до три гола – 21:24. Водени от неудържимия Елиас Скипагота, реализирал 13 гола в мача, Фарьорите успяха да изравнят, а след няколко великолепни прояви на вратаря Паули Якобсен и да поведат минута преди края на мача с 31:28. Щурмът на Беларус доведе само до намаляване на разликата за финалното 31:30. В мача за бронзовите медали Чехия надигра Словакия също инфарктно с 27:26 (16:13). За петото място в турнира Литва победи Финландия с 26:23.