58th World Military Boxing Championships Officially Open in Moscow - Boxing  News

58-ят световен шампионат по бокс за военни беше официално открит в Москва.Това стана в изложбения и конгресен център Patriot в Москва. В шампионата участват 231 състезатели от 36 страни в 10 категории за мъже и 5 категории за жени. Ще бъдат изиграни 216 мача.

Първенството беше открито със слово на заместник -министърът на отбраната на Руската федерация генерал на армията Николай Панков. Той прочете приветственото обръщение от министъра на отбраната на Руската федерация, героят на Русия, генерал от армията Сергей Шойгу.

Сред гостите беше президентът на световната федерация по бокс за военни Колонел Херве Пикирило, президентът на световната боксова федерация Умар Кремлев, генералният секретар на руската боксова централа Кирил Шчекутиев, официалните представители на първенството-олимпийски, световни и европейски шампиони, победители от първите и вторите световни военни игри, световният военен шампион Александър Колонел Лебзяк, както и състезатели, треньори, ветерани и служители армейски клубове по бокс.

CISM 58th World Military Boxing Championship | Day1 | Ring B | Afternoon  session - YouTube

Церемониална колона на пилотажния екип на Самарския клон на ЦСКА се появи в небето с тържествен преход над площад Жуков с легендарните хеликоптери Ми-2, които теглеха след себе си знамето на Руската федерация, флагът на световния съвет за спорт сред военните и на централния спортен клуб на армията.

Сред пилотите се отличаваха известни имена, световни шампиони от хеликоптерния спорт.

Президентът на AIBA Умар Кремлев: Военнослужещите са патриотите на своите страни. Аз много се радвам, че тези хора не защитават само своите страни, но представят тези страни на ринга. Нашият спорт-боксът е един от най-добрите спортове. Радвам се, че той се развива сред военните. От AIBA ще окажем всякаква подкрепа за да може това първенство да стане по-добро и по-ярко. Ще създадем най-добри условия за състезателите и треньорите.Искам да благодаря на президента на световната боксова организация при военните за сътрудничеството и развитието на бокса. Благодаря на всички страни, които изпратиха представители тук. Специални благодарности на военния министър на Русия за техните усилия и подкрепа за организацията на турнира.Нека всички неща да се  решават на ринга.

Олимпийският шампион Александър Лебзяк: Радвам се да съм тук на церемонията по откриването на най-важното състезание в света, което си провежда в нашето голямо бойно семейство. Горд съм, че 58-то СП-военно за  първи път ще се състои в родния ми град-Москва. Пожелавам на всички участници интересни срещи и големи победи.

Срещите стартират днес. Финалите ще са в „Лев Яшин Арена“ на 25 септември.

https://fb.watch/879bIH8Wou/