България победи Мексико, но отпадна заради

Юношите на България до 16 г. победиха връстниците си от Мексико в последния мач от предварителна гр. В на световното отборно първенство в Анталия (Тур), но само 4 гейма по-лоша геймова разлика ги лиши от участие в 1/4-финалите.

В първата среща Илиян Радулов разгроми с 6:2, 6:1 Лука Льометр, но след това Адрияно Дженев отстъпи пред Родриго Пачеко с 3:6, 2:6.

В решаващия мач на двойки Радулов и Виктор Марков се наложиха след оспорвана битка над Льометр и Пачеко – 6:3, 3:6, 10-6.

Така българският тим завърши с две победи – 3-0 над Тунис и 2-1 над Мексико, и загуба от Русия с 1-2. Освен нашите момчета с актив 2-1 приключиха също мексиканците и руснаците. Това наложи да се направи класиране по допълнителни показатели, като в получилата се „въртележка“ българският отбор се оказа губещ.

Така воденият от капитана Алекс Мартински състав от трима тенисисти ще играе за разпределение на местата от 9-о до 16-о. На финалния турнир в Анталия участват 16-те най-добри юношески отбора в света. Надпреварата е популярна с името Junior Davis Cup.