Даниел Попов и Ангел Башкехайов (Peugeot 208 Rally4) ще завършат сезон 2021 с последния кръг от родния рали шампионат, който ще се проведе в Шумен. В 51-то рали “Стари столици” дуото на Jasen Popov Racing ще направи четвъртия си старт за тази година. Двамата стартираха сезона с рали “България”, където спечелиха първото място в клас RC4. Екипажа взе участие и в рали “Сливен”, където катастрофираха тежко още в първата отсечка. След възстановяването на автомобила последва рали “Борско-Браничевски”, където двамата спечелиха първата си победа в генералното класиране по безапелационен начин.

В рали “Стари столици”, те ще премерят сили с още 26 екипажа, като 9 от тях са в клас RC4. Дъждовното време и силната конкуренцията показва, че феновете ще се насладят на една доста интересна битка.

“Отсечките над Шумен са ни добре познати, за разлика от Велики Преслав и Върбица. За съжаление днес на опознаването имаше гъста мъгла на Върбица и силен дъжд на Преслав и не успяхме да добием много добра представа за тях. След отпадането на Сливен и пропуснатите Твърдица и Сърбия, вече сме извън борбата за шампионата. Изглежда ралито ще е мокро, така че ще се възползваме от това и ще пробваме различни настройки, тъй като все още ми липса опит в такива условия”, сподели Даниел.

“Приключихме с опознаването на едно от най-специалните ни ралита. Тук ми беше дебюта в спорта, първата победа в генерално класиране и първото ни състезание заедно с Дани.

Отсечките са абсолютна класика, за съжаление условията са доста лоши, валя почти през цялото време, на “Върбица” към върха имаше и доста гъста мъгла. Надяваме се поне малко да се подобрят, за да може и публиката да се наслади на състезанието”, сподели Ангел след края на опознаването днес.

Старта на най-старото българско рали ще бъде даден в 14:43ч., когато първият автомобил ще потегли по специален етап “Велики Преслав”.