Международен турнир “Балкан” - Българска федерация по бокс

7-ото издание на международния турнир по бокс за жени за купа „Балкан“ се радва на огромен интерес. Организацията, включваща участието на състезателки от 16 страни, получи сериозно признание, след като от Европейската централа определиха надпреварата като „мини световно първенство“. Поводът за това е качеството на двубоите, които се провеждат в родната столица.

От Европейската боксова централа акцентират, че „Балкан“ е един от най-добрите турнири, на които състезателките да проверят нивото си, преди Световното първенство за жени в края на годината. В материала на колегите се посочва, че в България са събрани някои от най-силните имена в световен мащаб, а предстоящите полуфинали днес се очертават като абсолютно непредсказуеми.

Българският бокс ще бъде представен от пет състезателки, които ще опитат да достигнат до финалите на турнира. Севда Асенова (48 кг) ще открие полуфиналите с мач от 16:00 часа срещу Деми-Джейд Резстан (Англия). Малко след нея, в трети мач от програмата, Златислава Чуканова (50 кг) ще боксира с Рим Бенама (Франция). В шестия мач за деня Габриела Димитрова (54 кг) ще спори с Беата Дудек (Унг), а с огромен интерес се очаква сблъсъкът на Станимира Петрова (57 кг) и силната румънка Ленута-Лакрамиоара Периоц, който е осми в програмата. Българката вечер ще завърши със срещата на Ана Мария Дялова (63 кг) и Наталия Сичугова (Русия), която е 12-та в списъка.