AIBA Men's World Boxing Championship 2021 To Take Place in October-November  in Belgrade – ScoopBuddy – News, Happenings, Updates, and More

Представители от 105 страни ще участват на СП по бокс в Белград. Това е 21-во СП на AIBA. Регистрираните боксьори са 650, което е рекорд от участие в историята на шампионата.

Състезанието ще се проведе в 13 категории, също нещо ново в боксовата история. Всъщност тегловите категории бяха увеличени през август тази година и на практика това ще е първото състезание с тези категории. Сред участниците ще са световните шампиони Анди Круз Гомес, Рониел Иглесиас, Арлен Лопез, Хулиола Круз, както и Лазаро Алварес, всички от Куба. Участват и редица други звезди, като Ховханес Бачков /Армения/, Лорен Алфонсо Домингес/Азер/, Абнер Тейхейра /Бра/. Със сигурност заслужава внимание и името на нашето момче Радослав Панталеев.

Наградният фон също е нещо ново за СП-ва, като той в размер н 2,6 мил.долара. „Този световен шампион отваря нова страница в историята на световния бокс. Имаме рекорден брой участници в 13 нови категории. Ще осигурим условия за честна игра на всеки един състезател“, каза президентът на AIBA Умар Кремлеив.

Шампионатът е от 24.10 до 6.11.