Българските боксьори научиха пътя, който трябва да изминат, за да стигнат до медалите на Европейското първенство за младежи в Будва. Шампионатът започва днес в Черна гора, а родните таланти, водени от Борислав Бояджиев и неговия щаб, ще стартират участието си в събота.

Първи на ринга ще се качат Уилиам Чолов и Георги Стоев. В категория до 75 килограма Чолов започва от втория кръг, като ще срещне Николаос Антонопулос (Гър) или Индриш Янецка (Чех). При 86-килограмовите Стоев ще срещне в първия си мач Давид Полак (Чех).

Даниел Кирилов ще боксира директно от втория кръг. В понеделник ще се изправи в категория до 57 килограма срещу победителя от мача между Кристиан Кеса (Ит) и Марк Рошаволги (Унг). Радослав Росенов (60 кг) също почива на старта и чака един измежду Данийл Голоденко (Мол) и Данило Дрижак (Укр). В категория до 63.5 килограма Красимир Джуров ще се изправи срещу литовеца Симонас Зеленекас. Мачът е от втори кръг и също ще се проведе в понеделник, 18 октомври.

Последни от нашите национали на Европейското първенство ще стартират Георги Стоянов и Кирил Борисов. В категория до 80 кг Стоянов ще боксира на четвъртфинал срещу Даниел Комарек (Чех) или Антон Виноградов (Ест). Мачът е на 20 октомври. По същото време Борисов ще срещне в категория над 92 килограма Филип Коци (Чех) или Месич Алия (БиХ).