Българката Ани Вангелова спечели второ място на двойки на международните турнири от ITF за мъже и жени „Санта Марина Къп“ край Созопол с общ награден фонд 30 000 долара.

Вангелова и Настя Колар (Словения) загубиха на финала с 0-6, 2-6 от Оана Гаврила (Румъния) и Емили Зайболд (Германия).

Вангелова има три трофея при дуетите в турнирите на ITF. Във финала на сингъл при жените Настя Колар от Словения победи със 7-5, 3-6, 6-1 Марта Мутула от Гърция.

Във финала на сингъл при мъжете Ян Бондаревски от Русия победи с 6-2, 6-3 Били Харис от Великобритания. В турнира на двойки при мъжете титлата спечелиха Нау Хазем от Сирия и Ян Войчик от Полша.Тенис турнирите „Санта Марина Къп“ се провеждат за седма година. През настоящия сезон това е поредният комбиниран турнир за мъже и жени с представители на над 30 държави от всички континенти. Домакин на състезанията са тенис център „Санта Марина“ и ваканционно селище „Санта Марина“ край Созопол. Центърът разполага с 8 тенис корта, от които се разкриват уникални гледки към морето и Созопол, а участниците се възползват от всички удобства и услуги във ваканционно селище „Санта Марина“ и хотел „Вива Маре Бийч“.