Радослав Росенов дебютира днес на световното първенство по бокс | Искра.бг

Радослав Росенов стана четвъртият българин, който се класира за 1/4-финалите на Европейското първенство по бокс за младежи, което се провежда в Будва, Черна гора. Родният талант последва Уилиам Чолов (75 кг) и записа победа на старта в своята категория, до 60 килограма. Българинът се наложи над сериозен съперник, какъвто е Данило Дрижак от Украйна.

Двубоят премина доста атрактивно за зрителите, като и двамата заложиха на агресивни и много бързи действия. Росенов обаче бе този, който доминираше и съумя да нанесе по-точните попадения, което логично доведе и до неговия успех с 5:0 съдийски гласа.

За място на полуфинал и минимум бронзово отличие националът ни ще се изправи срещу Саба Ткебучава (Грузия). Двубоят ще се проведе на 20 октомври.

По късно днес на ринга ще се качат още двама българи. Те ще боксират на ринг В, като програмата стартира от 19:30 часа. В категория до 57 килограма Даниел Кирилов ще се изправи срещу Кристиан Кеса от Италия. Мачът е четвърти в списъка и се очаква да започне около 20:15 часа. 30-ина минути по-късно, в категория до 63.5 килограма Красимир Джуров ще боксира с литовеца Симонас Зеленекас.

При победи националите ни ще се класират за 1/4-финалната фаза. Директно от този етап своето участие ще започнат Георги Стоянов (80 кг) и Кирил Борисов (+92 кг).