AIBA introduce belts for World Championships in Belgrade, reveal new medals

Световната боксова централа AIBA ще награждава победителите на СП по бокс в Белград с красиви дизайнерски медали и колани за постиженията им. Медалите ще бъдат изработени от солидно злато и сребро.

„Надяваме се да дадем на нашите спортисти повече причини за да покажат уменията си и да постигнат успехи“, каза президентът на световната федерация Ума Кремлев.

 „Не само с тези престижни награди, но и с парични премии ще бъдат наградени победителите. Това ще мотивира младото поколение да влезе в боксовите зали, да тренират и да гони нови висоти“, допълни той.

Официалните ръкавици на първенството ще са различни-бели с логото на AIBA и ще заменят досегашните сили и червени. Отделните ъгли на състезателите остават в цветовете на екипите. Правилата вече позволяват на екипите да има цветовете на националните флагове.

„Белият цвят ръкавици символизира ново начало, справедливост  и прозрачност. Ще се опитаме да създадем еднакви условия за всеки състезател“, допълва президентът.

 AIBA е изцяло ангажирана с равенството между половете и се отнася справедливо към всички боксьори. На СП за жени  в Истанбул победителките ще бъдат награждавани с еднакви премии във всички категории.