Мастърс шампионите в двойковия турнир

Завърши първият национален Мастърс бридж шампионат на България, който се проведе в залите на петзвездния хотел „Фламинго Гранд“ на ваканционно селище Албена. Тъй като шампионатът беше открит и за бриджьори от чужбина, в него освен състезатели от България участваха и гости от Румъния и Украйна.

В двойковия турнир шампиони станаха Пейчо Чолаков/Бургас/ и Васил Гетов/Варна/, следвани от румънската двойка Луиза Анческу и Даниел Анческу. Трети станаха Милко Славов/Варна/ и Красимир Димитров/Сливен/, а четвърти-Драганка и Стефан Георгиеви/Добрич/.

В отборния турнир първото място бе завоювано безапелационно от добричко-варненската формация „СамМарти“-Паскал Паскалев, Йордан Щерев, Ивайло Манов и Кирил Иванов. Втори е отборът на варненския клуб „Асо Пика“ с капитан Светла Ненова, а трети тимът на спортен клуб „Дама купа“-Драганка Георгиева и Стефан Георгиев/Добрич/, Пейчо Чолаков/Бургас/ и Васил Гетов/Варна/.

Първият по рода си в страната ни Мастърс бридж шампионат беше организиран под егидата на Българската Мастърс федерация и всички призьори бяха наградени лично от президента  г-жа Здравка Йорданова, първата жена олимпийска шампионка на България, извоювала безапелационно титлата си на олимпиадата в Монреал в спорта гребане.

Всички участници и гости изказват своята благодарност към мениджърските екипи на спортната дирекция и на хотел „Фламинго Гранд“ в Албена за предоставените им перфектни условия за игра и настаняване във ваканционното селище и се надяват да се завърнат отново там на следващия Мастърс шампионат през 2022 година.