Обновеният тим на Варна ДКС проведе последната си тренировка преди старта на новия сезон в женското волейболно първенство Демакс лига. В петък варненки започват участието си в шамионата с гостуване на ЦСКА. Според опитния наставник на тима Стоян Гунчев възпитаничките му са направили добра подготовка и влизат със сериозни амбиции в първенството, като целта е атака на призовите места. Своите очаквания пред клубния сайт за предстоящия сезон сподели едно от новите попълнения в тима на варненки, чаровната Симона Николова.
Проведохте сериозна подготовка, готови ли сте за новото първенство и по конкретно за мача с ЦСКА ?

 • Мисля, че сме готови. Подготвихме се добре и тактически и технически и сме гладни за победи, като се надявам да започнем с успех срещу сериозен отбор, какъвто е тимът на ЦСКА.
  Как те приеха в отбора останалите момичета ?
 • Всъщност малцина знаят, че съм родена в морската столица и съм много щастлива да се завърна тук. Смятам, че за кратко време изградихме добър колектив и това е гаранция за добро представяне.
  Как се работи с опитен и доказан специалист като Стоян Гунчев ?
 • Той е страхотен професионалист и ни кара да се чувстваме освободени по време на тренировките. Дори усещам едно израстване през последните два месеца и се чувствам вече по сигурна на диагонала.
  Очакваш ли тази година по голяма конкуренция в Демакс лига ?
 • Със сигурност се очертава много интересен и оспорван сезон. Дори мисля, че и абсолютният хегемон Марица може да усети вкуса на загубата.
  Имаш ли еталон в родния или световен волейбол ?
 • Определено една от фаворитките ми е Добрияна Арабаджиева въпреки, че не играе на моята позиция, както и стила на игра на Елица Василева.
  Имаш ли амбиции в по късен етап да продължиш кариерата си в чужбина ?
 • Надявам се след време да заиграя зад граница , като ми допадат първенствата на Турция и Италия
  Какво би означавала за теб покана да играеш за националния отбор ?
 • Бих се радвала да получа такова признание, но това зависи от моето представяне. Това би означавало много за мен и ще работя здраво в тази насока.
  За финал какво си пожелаваш ?
 • В личен план си пожелавам най-вече здраве, а в професионален да направим един силен и запомнящ се сезон и да се окичим с медал.