Кристиян Николов изигра пореден силен мач на Световното първенство по бокс за мъже в Белград. 21-годишният ни талант се би мъжки и даде всичко от себе си, но за съжаление този път това не бе достатъчно, за да може да достигне до 1/4-финалите на шампионата на планетата.

Николов отстъпи с 0:5 съдийски гласа на представителя на домакините Владимир Мирончиков. Боксьорът от руската школа, който се състезава за Сърбия, бе предпочетен от съдиите и това му донесе участие в следващия етап на първенството. Той обърна резултата в картите на съдиите, след като Кристиян започна много силно и категорично спечели първия рунд. Липсата на опит от Николов си каза думата в заключителната част, която бе и решаваща за развоя на срещата.

Във вторник, 2 ноември, Хавиер Ибаниес ще опита да донесе медал за България в Белград. Останал като последен наш участник, натурализираният кубинец ще се изправи на 1/4-финал срещу Самюел Кистоюри от Франция. Двубоят е в категория до 57 килограма, а победа на Ибаниес ще му гарантира минимум бронзово отличие от Световното първенство.