Президентът на AIBA се срещна с боксьори, участващи на СП в Белград. Срещата се  превърна във водещо събитие за президента  и неговата програма за наследството в бокса, която цели състезателите да бъдат чути. Състезателите проведоха тренировка заедно с президента на световната боксова централа, Умар Кремлев, с генералния секретар , двукратен световен шампион-Ищван Ковач, световния шампион Егор Мехонцев и посланикът на AIBA, шампион в профи бокса Рой Джонс джуниър. В тренировката участва и двукратният световен първенец Роберто Камареле и германецът Зейна Насар. След тренировката Кремлев връчи чисто нови боксови ръкавици на всички присъстващи.

„Нашият бокс трябва да има глас, който да се чува, защото ние сме тук за да спасим нашия спорт. Ако не бяха боксьорите, този спорт нямаше да го има. Казвам на всички със състезатели, не се страхувайте да дойдете при мен и да ми задавате въпроси. Ще разговарям с всеки състезател.

След избора си на този пост през 2020 г Кремлев е провел многобройни срещи със състезатели и треньори в различни страни. Тъй като самият той е бивш спортист, Кремлев показва чудесен пример за лидер, който се грижи за „душата“ на бокса – спортистите и треньорите.