Хавиер Ибанес отказа хърватин на световното - Спорт - БНР Новини

Хавиер Ибаниес остана на един удар от възможността да спечели медал при дебюта си за България на Световно първенство. В категория до 57 килограма натурализираният кубинец отстъпи на 1/4-финалите в Белград в драматичен сблъсък на Самюел Кистоюри от Франция с 2:3 съдийски гласа (29-28, 29-28, 28-29, 28-29, 28-29).

Ибаниес започна предпазливо срещата и в първата минута и половина проучваше действията на съперника си. В последствие националът ни повиши оборотите и точно когато наложи своя стил допусна неприятно попадение, което макар и не много силно, даде повод на съдията да отброи нокдаун.

Това принуди Хавиер да поеме повече риск във втората част. Нашият боксьор разгърна потенциала си, нанесе серия от точни попадения, а противникът му няколко пъти бе предупреден за опасни и нечисти действия. Така българският национал изравни резултата в картите на съдиите и всичко опря до последния рунд.

Двамата влязоха в сериозна размяна, като и аркадата над дясното око на Хавиер се отвори след нов удар с глава. Минута и половина преди края на срещата, тя бе спряна за малко, а при финалните акорди българският национал даде всичко от себе си в търсене на пълния обрат. Всичко опря до решението на съдиите, но за съжаление те избраха Кистоюри.

След края на двубоя бе подадена контестация от нашия щаб, която за съжаление не бе приета.