Рилски спортист не успя срещу Трефл Сопот в турнира ФИБА Европа Къп и допусна тежко поражение от поляците с 64-84. Още от самото начало на срещата се видя, че сблъсъкът между нашия тим и този от Сопот ще е тежък, защото срещата започна по ужасяващ начин за самоковци. Гостите влязоха в мача с бързо темпо и голяма агресия, което сякаш бе неочаквано от нашите и това неминуемо доведе след себе си до изоставане за баскетболистите още след първата част, която завърши при 11-24 в полза на поляците.
Дълго време след началото на втората част баскетболистите на гостите от Трефл поддържаха разликата от първата четвъртина. Това бе така до последните 3 минути преди сирената за голямата почивка, когато полският тим реализира няколко успешни атаки и разликата се покачи до над 20 точки. Тя остана такава до почивката, когато резултатът в зала „Арена Самоков“ бе 25-47 в полза на Трефл.
Със старта на третата четвърт баскетболистите ни се вдигнаха на щурм и разликата падна до 14 точки, след което гостите поискаха Тайм аут . В този момент сирената в залата заби и срещата бе прекратена за около 10 минути. Това време се оказа достатъчно за полския тим, който след подновяването на мача успокои играта си и с няколко далечни стрелби върна разликата на над 20 точки.
Това сякаш бе всичко в мача, тъй като за гостите от Трефл не беше трудно да запазят актива си и срещата на практика се доигра.
Все пак трябва да отбележим, че Трей Портър бе на познатото си ниво и навъртя пореден дабъл- дабъл от 23 точки и 11 борби, а с 13 се отчете Брендън Браун.