CORVETTE RACING 2022

Състезателното подразделение CORVETTE RACING на Chevrolet поставя началото на безпрецедентна (за последните 24 години) офанзива с пистови дейности, както в Съединените Американски Щати, така и извън територията на страната с участие в шампионатите за издръжливост на Международната автомобилна федерация FIA.

От CORVETTE RACING споделят, че заводски подговени и с официална поддръжка от компанията състезателни машини ще участват както в IMSA WeatherTech SportsCar Championship, така и във FIA World Endurance Championship (WEC). Състезателното подразделение ще участва с по един автомобил в тези две надпревари и с два за емблематичното 24-те часа на Льо Ман.

„Това е най-амбициозният план, пред който CORVETTE RACING се е изправял през последните почти 25 години състезателна дейност“, коментира Джим Кемпбъл, старши вицепрезидент на подразделението Performance and Motorsports на Chevrolet. „Ще бъде чест да се състезаваме както в IMSA и WEC сериите на едни от най-добрите писти в целия свят“.

Успоредно с този анонс, от Chevrolet потвърждават също така, марката ще произвежда и предлага за закупуване Corvette Z06 GT3.R състезателни автомобили за частни клиенти, които те ще могат да използват в шампионатите за 2024 година.