Българската федерация по бокс успя да се пребори за домакинството на Европейското първенство за младежи и девойки. Страната ни спечели правото да организира шампионата на Стария континент през пролетта на 2022-ра. Турнирът ще се проведе от 10 до 22 април, като домакин ще бъде зала „София“ в столицата ни.

Ръководството на федерацията получи доверието да проведе едно от най-значимите първенства през следващата година, като родната кандидатура бе предпочетена в доста сериозна конкуренция. За позитивния резултат спомогнаха отличната организация на предишни турнири, както и добрите позиции на българския бокс на международно ниво през последните години.

На Европейското първенство за младежи и девойки в София се очаква да вземат участие някои от бъдещите звезди, които ще пробият и до Олимпийските игри в Париж през 2024. Сред тях ще бъдат и родните таланти, които продължават с нови решителни крачки към пробив на най-голямата сцена.

През 2019 година България отново прие Европейското първенство за младежи и девойки в София. Тогава страната ни се поздрави с 8 медала. Шампиони станаха Ергюнал Себахтин (49 кг) и Ясен Радев (52 кг). Със сребърни отличия се поздравиха Мелек Закифова (48 кг) и Николай Маринов (56 кг). Бронз пък грабнаха Анна-Мария Дялова (57 кг), Стилян Христов (64 кг), Емирджан Мехмед (69 кг) и Николай Зафиров (75 кг).