Николай Маринов постигна втора впечатляваща победа на ринга в Лозница, Сърбия. Националът ни в категория до 57 килограма се класира за финала в 64-ото издание на международния турнир „Златна ръкавица“.

Маринов отказа съпротивата на босненския си съперник – Ален Рахимич. Българинът стигна до успех с технически нокаут във втория рунд и така си осигури мач за златното отличие във финалния ден на надпреварата утре. Той ще се изправи срещу Ремзо Икович (Черна гора).

Николай става вторият ни представител, който ще боксира за титла, след като на ринга в събота ще видим и Мелис Йонузова (70 кг). Тя ще играе срещу представителката на домакините Александра Рапаич.

Тази вечер своето участие продължават Златислава Чуканова (50 кг) и Кристиян Николов (80 кг). Програмата започва от 18:00 часа българско време. Чуканова ще боксира на полуфинал със Снежана Сликович (Сърбия), като двубоят е четвърти в списъка и трябва да започне около 18:45 ч. Николов ще се качи на ринга за деветия мач от програмата, като съперник ще му бъде черногореца Емир Саботич.