Лудогорец привлича защитника на Мура Жан Карничник от Словения. Така той отново ще работи с наставника си Анте Шимунжда. Словенският клуб обяви новината.

За това разкри словенският клуб чрез официалния си сайт, като уточнява, че футболистът трябва да премине медицински прегледи в четвъртък, след което да подпише договор с разградчани.

Жан Карничник играе в Мура от 2017 година, като има повече от 180 мача.

Интересен футболист, дошъл чак от Ню Йорк, е на проби в Лудогорец II. Филипас Кирицис /на снимката/ е с баща грък и майка полякиня, а семейството му живее в САЩ. Според визитката му Кирицис е креативен и техничен разиграващ халф, който се чувства най-добре зад нападателя. Той е роден на 11 юни 2003 година.

Започнал е да тренира футбол в  Soccer at its best academy NYC през 2015 г. През периода 2016 – 2019 г. е част от FK Select, а от 2019 до 2021 г. е в  Manchatan Soccer Club (Ню Йорк), в който се работи с млади таланти и има над 80 отбора и 1500 играчи на възраст до 23 години. В крайна сметка Кирицис е преценил, че ще е по-добре за него да потърси шанса си в Европа.

Той ще участва в подготовката на Лудогорец II и ще бъде наблюдаван в продължение на 20 дни. Ако успее да впечатли през това време старши треньорът Тодор Живондов, ще бъде привлечен, а ако не – свободен да си търси друг отбор.