Rangers fans in Seville

Десетки хиляди фенове на Рейнджърс са в Севиля, водени от един от най-значимите мачове в клубната история. Рейнджърс е на финал на Лига Европа. Полицията обяви, че очаква повече от 100 000 привърженици на клуба от Глазгоу да пътуват за Испания.

Rangers fans in Alameda de Hercules

Те ще се присъединят към 50 000 фенове от Германия, които ще подкрепят  Айнтрахт Франкфурт. Много по-голяма част от всички тези фенове ще останат без билети, защото капацитетът на Estadio Ramon Sanchez Pizjuan е 42 700 седящи места.

Само 9500 билета първоначално бяха продадени на фенове на Рейнджърс, макар че през последните дни са били отпуснати и допълнителни билети.

Феновете на Рейнджърс без билети ще могат да гледат мача на стадиона Ла Картуха с капацитет 57 000 души в северната част на града – където Селтик загуби финала за Купата на УЕФА през 2003 г. от Порто.

rangers fans in Spain

Бившият капитан на Рейнджърс Джон Грейг, който доведе отбора до победа във финала на европейската Купа на носителите на купи в Барселона през 1972 г., написа отворено писмо до феновете преди финала, призовавайки ги да бъдат „посланици“ и да покажат „абсолютното най-доброто“ от клуба.

rangers fans at Glasgow Airport

Rangers fans in Seville