Може да бъде изображение с 3 души и изправени хора
Златни медали на топка и лента и бронзов медал на обръч спечели Боряна Калейн във финалите на отделните уреди на Европейското първенство по художествена гимнастика, което се провежда в столицата на Израел Тел Авив.
Боряна показа изключителна класа, стил и безгрешна игра и с оценки от 35.350 на топка и 34.050 на лента безапелационно си заслужи златните медали на двата уреда.
На обръч Боряна също игра стабилно, но оценката от 33.900т и отреди бронзовото отличие.
Във финала на бухалки Боряна допусна грешки и остана на осмото място.
Втората ни представителка Стилияна Николова се представи отлично на топка и лента, но остана на косъм от медалите на двата уреда и се класира на 4-то място. на обръч Треньорският щаб веднага подаде контестация, която беше уважена и оценката повишена на 33.700 точки, с което тя изпревари германката Маргарита Колосов, въпреки това Стилияна Николова остана на 5 стотни от третото място.
Стилияна Николова игра отлично на лента и получи 32.400 точки, което й отреди четвъртата позиция. От българския щаб подадоха контестация, но тя беше отхвърлена.
На бухалки и двете ни представителки допуснаха грешки и се наредиха съответно Стилияна Николова на пето място, а Боряна Калейн на осмо.
Европейска шампионка на обръч стана италианката София Рафаели с 36.000 точки, а втора е победителката в многобоя от вчера Дария Атаманов (Израел) с 34.900 точки.
На топка втора е София Рафаели от Италия с 34.250 точки, след като допусна грешка, а трета на топка се нареди Дария Варфоломеев (Германия) с 33.750 точки.
Във финала на бухалки италианката София Рафаели взе второ злато с 34.550 точки, сребърна медалистка стана Даря Атаманов (Израел) с 34.250, а германката Дария Варфоломеев се нареди трета с 33.150 и се окичи с второ бронзово отличие от финалите.
Във финала на лента след златото на нашата Боряна се наредиха двете представителки на домакините Даря Атаманов с 33.750 точки и Ади Ася Кац с 32.600 точки.
Спечелените отличия, както и недадените, но напълно заслужени на Стилияна Николова още веднъж показва, че пътят ни е правилен, че задружните усилия на всички в залата раждат успехите!
Много тежко и трудно става всяко едно състезание и точни ние нямаме право да трепнем, за да печелим медали!
И така – Боряна Калейн спечели сребърен медал, а Стилияна Николова взе бронз в индивидуалния многобой при жените на Европейското първенство по художествена гимнастика в Тел Авив (Израел).
За последно България има абсолютна европейска титла в многобоя на Мария Петрова от Солун 1994. А две гимнастички на почетната стълбичка в многобой за Европейско първенство имаме в далечната 1988г в Хелзинки, когато това сториха Адриана Дунавска и Елизабет Колева.
Боряна спечели и още два златни на топка и лента и един бронзов медал на обръч.
ОТЛИЧНО ПЪРВЕНСТВО ЗА ИНДИВИДУАЛИСТКИТЕ НИ! Въпреки загубената за съвсем малко абсолютна европейска титла в многобоя, Боряна днес се събра и игра като истински шампион.
Стилияна също показа, че всички ще се съобразяват с нея от тук нататък.
Може да бъде изображение с 7 души, изправени хора, на закрито и текст, който гласи 'BULL FREJ Inquiries BRGF'