Може да бъде изображение с 1 човек, седящ и на открито

50 години работа в спорта. 5 години в ЦСКА,  45 години  за „Черно море“. Преди това е национален състезател по лека атлетика и рекордьор в дисциплината скок дължина на открито и в зала. 10 години национален състезател.

От тези 45 години в Черно море, 25 години е изпълнителен директор. Какво се случи през тези 25 год. не благодарение на него, а по негово  време?

Реновиране на покрита писта по лека атлетика. Построяване и оборудване на два стадиона по лека атлетика. Благодарение на клубовете успяват да  си върнат спортен комплекс „Черно море“ от Министерството на отбраната и в последствие да го реновират и преведат в един приличен вид, подходящ за провеждане на нормална учебно тренировъчна и състезателна дейност.

Успяха  да регистрират  ОСК  „Черно море“ в ММС. В страната има само 4 Сдружения отговарящи на всички изисквания на ММС.

1/3 от завоюваните медали от Олимпийски игри в Атина и Пекин са дело на черноморски спортисти и квалифициран и самоотвержени труд на техните треньори.

Трябва да се отбележи, че Бончо Бонев следва неотклонно завета на своите предшественици от началото на отминалия век да служи  на спортната кауза и като общественик : секретар съм на Сдружението на спортните клубове на гр. Варна, секретар на Експертния съвет към кмета на града. Стриктно изпълнява и задълженията си и на зам. председател на СК „Черно море – Атлетик“. „Малко ли е, много ли е стореното от мен, оставям другите да преценят. За мен остава удовлетворението, че вярно съм служил на една народополезна кауза“, твърди Бончо Бонев.